ONTMOET - ONTDEK - GENIET

Muziek !

Bij een feestelijke dag hoort natuurlijk muziek. Dit zijn de muzikanten die voor jullie hun beste beentje voorzetten:

 

Famba

11:15-12:15     Martelarenplein (voor het station) – Bondgenotenlaan – Binnenplein Wagehuys

Famba voorstellen is nauwelijks nodig. Ritmisch, eigenzinnig, speels, uitbundig, feministisch en out! Famba trekt met plezier de L-Pride op gang.

“Wanneer wij jouw evenement komt opfleuren, kan je niet naast de vrolijke gezichten kijken. Onze ritmes zetten aan tot heupwiegen, handgeklap en zorgeloos genieten!”

 

Billy & Bloomfish – Happy Incomplete

12:30-13:30     Wagehuys

Kathleen Vandenhoudt en Pascale Michiels zijn graag gezien gasten bij het lesbisch publiek. Als Americana duo Billy & Bloomfish brachten ze recent de cd ‘Happy Incomplete’ uit. Ze bijten in het Wagehuys de spits af met een uurtje integere songs.

“De titel alleen al vertelt het hele verhaal: als je al zo lang in dit leven staat, heb je al van alles meegemaakt, kisten vol herinneringen verzameld, zalige momenten beleefd maar ook verwondingen opgelopen en littekens overgehouden. Als je dan kan zeggen dat het ondanks alles goed is, dan ben je ‘onvolmaakt gelukkig’….
Een concert van deze twee dames is het meervoud van samenzang en samenspel, twee prachtige krachtige stemmen die elkaar raken en weer loslaten zoals golven over golven in een zee van rauwe puurheid, die je met hart en ziel meenemen op hun muzikale trip.”

Duwoh – Cabaret Puur

14:15-15:30     Wagehuys

De meesten kennen Anke Hintjens als de activiste die het holebihuwelijk in België mee uit de grond stampte. Gelukkig voor ons heeft ze nog meer noten op haar zang. Op de L-Day brengt ze een lichtvoetig programma, samen met haar partner in crime Bernard Van Lent, als Duwoh.

Duwoh

“Schitterend accordeon en dito zang – op reis door het nachtleven van de Europese grootstad. Bernard speelt zijn vingertoppen plat. La Hintjens zingt met rode oortjes. U geniet, u lacht, u huilt. Dat is een begin.”

 

Cherchez la femme – Tussen vroeg of laat

18:30-20:00     Wagehuys

Nog zo’n duizendpoot is Chris Mazarese. We kennen haar als woordvoerder van het Holebihuis Vlaams-Brabant en eerder op de dag kan je bij haar je licht opsteken over hoe je een kind kan opvoeden zonder die verstikkende gendernormen. Op het podium brengt ze een programma van eigen nummers én eigenzinnige bewerkingen van de blijvers in de kleinkunst. Samen met Geert Hanssens, gitarist en liedjesschrijver, vormt ze Cherchez la femme.

“Laat ons vertoeven tussen vroeg of laat. Het is nooit te laat om een droom waar te maken en nooit te vroeg om eraan te beginnen. Bij een lekker gastvrij glas rode wijn vraagt een mens zich soms af of 2u nu vroeg of laat is. En keuzes in het leven maken we domweg te vroeg of we wachten slim op later!”