Regenboog Ambassadeurs

De L-Day is voor ons een ideale gelegenheid om jullie onze werking voor te stellen. De meesten onder ons worden oud, soms heel oud. De kans bestaat dat je in een serviceflat of woonzorgcentrum jouw laatste levensjaren moet doorbrengen. Zou je dat liefst doen in een klimaat waarin je open voor jouw eigen geaardheid of gender en levenswijze kan uitkomen, er vrij an over praten???

Wel, als regenboogambassadeurs proberen we dat doel te bereiken. In onze workshop tonen we een docu en een paar filmfragmenten.

De docu vertelt het leven van een oudere lesbische dame NANDA. Ze woont  in een serviceflat en beschrijft haar ervaringen, haar persoonlijk gevecht tegen discriminatie en onwetendheid en hoe je er best op reageert; ze eindigt haar verhaal als activiste die geregeld bijeenkomsten organiseert voor LGBT+ers, 60+ers met koffie en taart en er mee voor zorgt dat de regenboogvlag en de kleuren van de regenboog manifest aanwezig blijven in dit grote ouderencentrum. Een hoopvol en aangenaam verteld en verfilmd verhaal. De Nederlandse cineast Jan-Dirk Bouw komt zijn documentaire toelichten en met ons bespreken.

Verder tonen we enkele filmfragmenten met boeiende getuigenissen van 11 holebi’s, alleenstaanden en koppels, geboren tussen WO1 en WO2. Zij hebben alleen hun homoseksualiteit gemeen en hun verhaal over hun leven in een weinig open en dikwijls intolerante maatschappij. De film noemt LES INVISIBLES – DE ONZICHTBAREN.

In deze getuigenissen herkennen we veel van onze eigen stories, maar zien tegelijk de onwetendheid en  intolerantie tegenover LGBTIQ+ ers in grote delen van de maatschappij en van de ouderensector.

Kom mee met ons deze documenten bekijken en bespreken !
LET OP: Inschrijven verplicht via e-mail rba@l-day.be

Scroll to Top