Lezing door Fleur Pierets

Fleur Pierets (Foto credits: Marijn Achten)

L-Day nodigt je graag uit op de lezing van Fleur Pierets over haar boek ‘Julian’. Aanvang om 16:00. Aansluitend kan je (indien je wenst) het boek kopen en laten signeren door Fleur.

Perstekst Das Mag:

“Toen Fleur Pierets in mei 2018 een boekcontract bij ons tekende, wisten we nog niet welke vorm haar verhaal precies zou aannemen. Wel wisten we waarom het boek er zou komen: voor Fleur Pierets was het simpelweg een noodzaak om een monument te bouwen voor Julian.

Het tragische verhaal ken je waarschijnlijk: de Belgische kunstenaar Fleur Pierets zou met haar partner Julian trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen. De bedoeling was op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. De wereldpers hing aan de telefoon, Marina Abramović stuurde gelukwensen. Na hun vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf twee maanden later, op 22 januari 2018.

Fleur bleef achter en kon maar één ding doen: schrijven.

Het resultaat van die noodzaak is het adembenemende ‘Julian’. Een boek dat even ingetogen is als glamoureus, met een hoofdrol voor het lot. Waarin rouw afgewisseld wordt met verliefdheid, een liefdesverhaal verteld aan de hand van buitengewone, inspirerende figuren uit de kunstwereld. Maar vooral: een herinnering aan haar Julian.”

Iedereen welkom, toegang is gratis maar je dient wel je plekje te reserveren via fleur@l-day.be.

Scroll to Top