ONTMOET - ONTDEK - GENIET

Jezelf zijn, jezelf worden

Misschien is de L-Day voor jou wel een manier om een stukje van jezelf te verkennen. Herken je jezelf in de verhalen van anderen? Vind je een luisterend oor? Voor wie het rustiger wil en naar binnen wilt kijken, zijn er op de L-Day deze thuiskom-plekjes:

Intuïtief Tekenen met Tilly

13:30-15:30     Grote Crea

Wil je creatief vorm geven aan jouw zichtbaarheid? Dan ben je welkom op de workshop Intuïtief Tekenen. We starten met een meditatie om het rustig te maken en je contact te laten maken met wat zichtbaarheid voor jou betekent. Daarna ga je tekenen met pastelkrijtjes. Je hoeft geen ervaring te hebben, wel zin om samen met anderen met kleur en krijtjes aan de slag te gaan. Om de workshop af te ronden gaan we samen tekeningen kijken en bespreken.

Onder de bekwame begeleiding van Tilly Van Neyghem.

Gebruik van het materiaal is inbegrepen in het toegangsticket.

Maximum 15 deelnemers

Reserveren is aangeraden

Vrouw zijn/vrouw worden met Whitney

13:30-17:30     Korenzolder

Zijn korte haren mannelijk? Mag ik nu geen broeken meer dragen? Zijn hoge hakken een must? Zich vervrouwelijken betekent niet noodzakelijk dat alle traditioneel vrouwelijke indicatoren moeten ingevuld worden. Het gaat er vooral om een eigen stijl te vinden, zonder in de stereotypen te vervallen (tenzij dit een weldoordachte keuze is, natuurlijk!) Er is voldoende plaats in het spectrum van de genders voor alle mogelijke uitdrukkingsvormen.

De workshop is vooral praktisch gericht maar niet enkel dat! Bij Genres Pluriels zijn we totaal feministisch en dus nodigen we ook uit om de stereotypen af te bouwen die gelinkt worden aan vrouwelijkheid. Dikwijls hebben die weinig met de werkelijkheid te maken.

De workshop is ontwikkeld voor transvrouwen en richt zich op alle personen die hun vrouwelijkheid wensen te verkennen of uit te diepen, zowel voor wie dit occasioneel wenst te doen, als wie aan het begin van een transitieproces staat of al gewoon is zich te vervrouwelijken, maar op zoek is naar specifieke raad om de eigen stijl te verfijnen. De klemtoon ligt vandaag op make up en alle mogelijkheden die dat biedt.

Maximum 25 deelnemers

Reserveren is aangeraden

www.genrespluriels.be

Vagina’s kleuren

13:30-16:00     Kleine crea

vagina kleuren1975. In volle feministische revolutie ontwerpt Tee Corinne een kleurboek met 20 verschillende vagina’s, gebaseerd op de lichamen van haar vriendinnen. The Cunt Colouring Book is onmiddellijk een hit. Vandaag vieren we onze vrouwelijkheid in goede feministische traditie. Deelnemers kiezen een pagina uit de kleurboek en gaan aan de slag met pastelkrijtjes, verf, viltstift, enz.

De workshop is doorlopend. Je hoeft niet de hele tijd te blijven.