ONTMOET - ONTDEK - GENIET

Elkaar leren kennen

De L-Day is in de eerste plaats een ontmoetingsdag. Een dag om andere lesbische en biseksuele vrouwen te leren kennen, om je licht op te steken over de werking van organisaties, om oude vriendinnen terug te zien, kortom om eens lekker bij te praten en je te laten verrassen door de bonte verscheidenheid aan gezichten en karakters.

L-Bar & L-Café

12:00-18:30     L-Bar in Vleugel F

12:00-19:30     L-Café in de Foyer van het Wagehuys

Een beter kader om een vrouw (opnieuw) (beter) te leren kennen dan de L-Bar of de L-Café is nauwelijks denkbaar. En later op de avond kan het gewoon verder gaan op de L-Party…

L-es je dorst in de L-Bar of het L-Café! In de L-Bar vind je naast iets fris, iets warms of een pintje, ook wat om de innerlijke mens te versterken.

Nog meer honger? Er is heel wat horeca in de buurt. In dit programmaboekje vind je advertenties van onze sponsors, ga er zeker langs. Ze zijn niet alleen sympathiek en gayfriendly, maar kunnen ook nog eens geweldig koken!

Onthaalcafé

13:00-14:00     Hoekje L-Café in de Foyer van het Wagehuys

Kom je voor de eerste keer naar de L-Day? Kom je alleen? Voel je je nog nieuw, omdat je weinig mensen kent? Of heb je gewoon nood aan een luisterend oor? De onthaalmedewerkers van Labyrint vzw maken ook op de L-Day plaats en tijd vrij voor je vrij voor een gesprek.

Bi-Café

14:30-15:30     Hoekje L-Café in de Foyer van het Wagehuys

L-Day is er voor vrouwen die (ook) van vrouwen houden, voor lesbische en biseksuele vrouwen. Toch is dat al te vaak nog niet vanzelfsprekend genoeg. Heb je behoefte aan een kleine coming-out als bi, of een coming-in in een organisatie voor biseksuele personen? Op de L-Day vind je daar de gelegenheid toe.

Regenboogambassadeurs

13:30-15:30     Auditorium

Onze samenleving is vaak blind voor ouderen. Voor oudere holebi’s is dat niet anders, maar dat is buiten onze actieve pioniers gerekend! De regenboog-ambassadeurs geven holebi- en transgender ouderen een gezicht en stem.

“In een woonzorgcentrum je coming-out doen, is iets helemaal anders dan in de ‘gewone’ maatschappij. Je zit vast. En als de medebewoners je niet aanvaarden, waar moet je dan naartoe? Ik had schrik, dus ik zweeg”. Paul, 96

In Vlaanderen wonen er naar schatting 200.000 holebi- en transgender ouderen. Zij blijven vaak onzichtbaar in hun thuisomgeving of in de ouderen-zorg.

De workshop vertrekt van enkele korte verhalen over een jonge demen-terende vrouw, een transgender en een homoman. Daarna worden de resultaten voorgesteld van een onderzoek bij oudere holebi’s en transgenders over seksualiteit en seksuele expressie in woonzorg-centra. Tot slot is er een korte voorstelling van de nieuwe vereniging Regenboogambassadeurs voor holebi- en transgender ouderen. Natuurlijk is er ruimte voor een gesprek met de deelnemers.

Over de sprekers:

Lieslot Mahieu heeft een doctoraat in de biomedische ethiek en is momenteel door het OCMW Tienen aan-gesteld als directeur ouderenzorg. Zij telt de gegevens voor uit het onderzoek naar de percepties van holebi- en trans-gender ouderen inzake seksualiteit en seksuele expressie in woonzorgcentra.

Rien Van Meensel is professionele verhalenvertelster. Zij vertelt uit haar leugenpaleis drie aaneensluitende verhalen die een werkelijkheid tot leven brengen.

Maggy Doumen is initiatiefneemster van de Regenboogambassadeurs en zet al jaren haar schouders mee onder de L-Day.

Deze workshop wordt gesponsord door het Holebihuis Vlaams-Brabant, open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Speeddate

14:00-17:00     Ontmoetingsruimte (met een pauze)

LabyrintOp zoek naar een nieuw lief? Wil je je kennissenkring uitbreiden? Of hou je gewoon van korte (pikante?) gesprekken met onbekenden? Kom dan naar onze speeddate. Alle leeftijden, genders, kleuren, maten en gewichten zijn welkom!

Onder de bekwame begeleiding van Lies en Inge.

Er is een pauze, maar deelnemers moeten wel de hele speeddate meedoen.

Maximum 16 deelnemers

Reserveren is aangeraden.

Vluchtelingen getuigen / Refugees’ Stories

16:00-17:00     Auditorium

Diversiteit is dikwijls alleen een mooie intentie. Het is in ieder geval gemakkelijker gezegd dan gedaan. Vandaag getuigen enkele holebitrans vluchtelingen. Hoe welkom voelen zij zich en hoe gastvrij werden ze ontvangen?

Deze workshop is in het Engels!

***

Too often diversity is only a beautiful intention. Easier said than done. Today some lgbt refugees tell their stories. How welcome did they feel?

This workshop is in English!

Standenmarkt: Wat ruist er in het struikgewas?

12:00-17:30     Kapel Romaanse Poort

Twee verliefde lesbo’s, natuurlijk.

Wat leeft er in het Vlaamse middenveld? Kom een kijkje nemen op de standenmarkt waar de crème de la crème van de organisaties voor en door lesbische en biseksuele vrouwen is neergestreken. Verder vind je er het hele spectrum aan holebi en transgender verenigingen, naast organisaties met een bredere werking en een warm hart voor holebi’s en transgenders.

Op de standenmarkt kan je kennismaken met:

  1. Labyrint
  2. Holebihuis Vlaams-Brabant Open Huis voor Seksuele Oriëntatie en Genderidentiteit
  3. Kartonnen Dozen
  4. Fonds Suzan Daniel
  5. WIJ
  6. Trozelientje
  7. Regenboogambassadeurs
  8. Çavaria
  9. Holebifilmfestival Leuven