ONTMOET - ONTDEK - GENIET

Actief !

Voor wie liever niet stilzit en tussen de L-Pride en de L-Party ook graag in beweging blijft, stelden we dit programma samen:

L³ (Levende Lesbische Levensweg)

13:30-15:00     Binnenplein Wagehuys (bij slecht weer gaat het spel door in de Babbelarij)

Vrijwilligers van de jongerenvereniging &of en Camp Z slaan de handen in elkaar om een spel te spelen boordevol lesbische stereotypen en zotte opdrachtjes. We banen ons een weg door het leven van een lesbienne zoals bij het bordspel Levensweg, maar doen dit op een interactieve manier.

&enof&of staat voor speels, open laagdrempelig en fun. Los van alle hokjesdenken bieden ze een veilige omgeving voor wie hun eigen identiteit wil ontdekken. Op de jongerenavond is er een leeftijdsgrens van 30 jaar, maar op de L-Day is iedereen welkom.

 

Camp Z is een initiatief van verschillende lokale jongerenverenigingen, zoals &of. Dit kamp biedt een plaats voor holebi en transgender jongeren van 18 t.e.m. 30 jaar om gedurende één volledige week compleet jezelf te zijn, jezelf te ontplooien en natuurlijk ook om superleuke spelletjes te spelen.

Maximum 18 deelnemers

Reserveren is aangeraden

www.enof.be

 

Stadswandeling: Op stap met een Begijn

1) 13:30-15:30  Vertrekpunt binnenplein Wagehuys (stipt!)

2) 15:30-17:30  Vertrekpunt binnenplein Wagehuys (stipt!)

Een Leuvense begijn neemt je mee op een wandeling door het Groot Begijnhof van Leuven en vertelt over haar dagelijkse leven in de 17de eeuw.  De begijn vertelt je een relativerend en soms een beetje ondeugend verhaal van haar leven, tijdens de wandeling door het prachtig gerestaureerde Leuvense begijnhof met de Sint-Jan-de-Doperkerk, de infirmerie, Heilige Geesttafel, de huizen en conventen. Onder leiding van een stadsgids.

Maximum 25 deelnemers per wandeling

Reserveren is aangeraden.

 

Zelfverdediging

Zelfverdediging: Weerbare vrouwen, dat zijn wij!

15:30-17:00      Babbelarij

Voel je je soms onveilig ’s avonds alleen op straat? Werd je wel eens lastiggevallen/ aangesproken en wist je niet goed hoe reageren? Deze workshop laat je kort en krachtig proeven van wat de langere cursus ‘weerbaarheid voor vrouwen’ inhoudt. We leren ons verdedigen met ons eigen lichaam, maar evenzeer met duidelijke, krachtige lichaamstaal en
woorden. In je kracht staan, het kan! Na de workshop zal de collectieve ‘nee!’ sowieso nazinderen in de gangen!

Maximum 16 deelnemers

Reserveren is aangeraden

Initiatie Tai Chi met Rashmi en Jennifer

1) 15:00-16:15 Danszaal

2) 16:30-17:45 Danszaal

Golden Flower Tai Chi en Chi Kung zijn een bewegende meditatie. Het beoefenen ervan maakt je kalm en gefocust en je laadt tegelijkertijd je batterijen op! Het geeft een zachte, maar intense lichaamsbeweging, die je lichaam zowel ontspant als activeert. Het kalmeert ook je emoties en je gedachten worden geleidelijk aan vredig en heel. Je oefent een groter fysiek evenwicht en daarmee ontwikkel je ook een grotere innerlijke stabiliteit.

Rashmi Endenburg en Jennifer Collins zijn partners in het leven en beiden Golden Flower Tai Chi en Chi Kung Instructeurs.

Maximum 15 deelnemers per sessie

Reserveren is aangeraden.

 

Bewust Bewegen voor een Gezond en Gelukkig Leven : www.OpenSecret.be