ONTMOET - ONTDEK - GENIET

Partners

Folia vzw

folia

Folia vzw streeft naar een grotere zichtbaarheid van lesbische en biseksuele vrouwen in de samenleving, het doorbreken van stereotypen en een betere beeldvorming. Folia streeft eveneens naar een betere zichtbaarheid van lesbische en biseksuele vrouwen binnen de holebiT-beweging en de vrouwenbeweging. Een positieve beeldvorming vraagt ook voldoende positieve identificatiemogelijkheden. Folia organiseert jaarlijks de L-Day in samenwerking een aantal partners.

 

Labyrint vzwlabyrinth

Labyrint is een vereniging van en voor vrouwen die zich richt tot personen die zoekend zijn naar hun seksuele identiteit en wie zich identificeert als lesbisch of biseksueel, ongeacht genderidentiteit. Wij bieden een gevarieerd en laagdrempelig activiteitenaanbod en een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn en haar eigenwaarde kan ontdekken door middel van ontspannende en informatieve activiteiten. Wij proberen vrouwen te begeleiden in hun zelfaanvaarding en outing naar de buitenwereld toe, dit door te luisteren, te praten of gewoon een veilige plek te creëren te midden van andere lesbische vrouwen, terwijl ze leuke momenten beleven.

 

Met de steun van: 

Holebihuis Vlaams-Brabant

Holebihuis Vlaams Brabant, het open huis voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit, ondersteunt vrijwilligers en aangesloten verenigingen in de regio Vlaams-Brabant bij het realiseren van hun doelstellingen. Samen met hen versterkt ze individuen om hun seksuele oriëntatie en genderidentiteit positief te beleven. Ze verruimen de maatschappelijke kijk hierop via sensibilisering en acties.

Zo ondersteunen ze ons project op verschillende vlakken : vergaderruimtes, logistieke ondersteuning, hulp en sponsering bij workshops en vooral ook door hun enthousiaste medewerking, zowel aan de L-Day als aan de L-Pride.

 

De stad Leuven

Dankzij de stad Leuven kan de L-Day doorgaan op een toplocatie: het Wagehuys en de Romaanse Poort in de Brusselsestraat 63, Leuven. De stad verleent ook haar medewerking aan de L-Day en L-Pride.

 

 

 

Çavaria

Çavaria is de Vlaamse holebi- en transgenderkoepel en doet lobbywerk en belangenverdediging voor ondermeer lesbische en biseksuele vrouwen. Çavaria vindt het belangrijk om een community te vormen en samen te werken met iedereen die iets onderneemt. L-Day is in die zin een belangrijk initiatief voor çavaria, dat çavaria ondersteunt als partnerorganisatie.

 

 

Nationale Loterij

De L-Day is mogelijk dankzij de steun van de Nationale Loterij.