ONTMOET - ONTDEK - GENIET

Over ons

Een deel van onze ploeg. Volgende keer een foto mét de vakantiegangers erbij.

De organisatie van de L-Day wordt gedragen door een groep vrijwilligers. De samenstelling van deze groep kan jaarlijks wisselen.

De L-Day 2018 is mogelijk dankzij de inzet van:

Hildegard, Christine, Femke, Kat, Chris, Maggy, Bea, Martine, Steffie, Martine, Tine, Inge, Nancy, Hanne, …

En van Folia vzw en Labyrint vzw

Jaarlijks worden er ook samenwerkingen aangegaan met organisaties van lesbische en biseksuele vrouwen en andere holebi-organisaties voor workshops en de publiciteit.

Visie

Of je nu veel problemen ondervindt, of moeiteloos door het leven walst… Of je nu een goed lief hebt en haar innig bemint, of het je maar niet lukt om de ware te vinden… Of je nu lesbisch bent in al je vezels en poriën, of gewoon al lang niet meer stilstaat bij de sekse van je partner…

… we delen dat we vrouwen zijn die van vrouwen houden.

We worden geconfronteerd met dezelfde clichés en komen voor gelijkaardige situaties te staan. Door lesbisch in het leven te staan, leer je de kracht van vrouwen waarderen, zowel in anderen als in jezelf.

Een jaarlijkse ontmoetingsdag voor lesbische en biseksuele vrouwen blijft dus meer dan ooit nodig. Zelfs in het digitale tijdperk gaat er niets boven elkaar in levende lijve te leren kennen.

De L-Day is er om samen plezier te maken, om samen na te denken over de dingen, om steun te vinden in periodes als het wat moeilijker gaat en vooral om gelijkgestemden te vinden, om te netwerken en een community te vormen, over de grenzen heen.

De L-Day is er ook om bruggen te bouwen, om banden te smeden tussen vrouwen, organisaties en initiatieven en om lesbische en biseksuele vrouwen zichtbaar te maken in alle hun schitterende diversiteit.

Historiek

2018 wordt de 30e L-Day, of lesbiennedag. Hoe we zover geraakt zijn? Binnenkort volgt er meer.